Stel uw vraag
Geplaatst op 06-05-2019

Shuttlewise start eerste directe spoorverbinding tussen Rotterdam en Spanje

Barcelona & Valencia

Op 6 mei zal vertrekt de eerste directe railshuttle tussen Nederland en Spanje van intermodale rail operator Shuttlewise. Met 3 vertrekken per week tussen CTT Pernis en Barcelona Morrot en Valencia Silla. Transit tijd is 48 uur, vergelijkbaar met wegtransport.

Modal shift

Deze trein zal voornamelijk bestaan uit reefercontainers van CoolRail, aangevuld met de droge lading van de Shuttlewise klanten. Deze nieuwe dienst is een echte “modal shift” want alle koellading gaat nu nog over de weg. Op jaarbasis zal deze trein meer dan 20 miljoen kilometers van de weg halen, gelijk aan 15.000 ton Co2.

Reefers

Het bijzondere aan de dienst is dat CoolRail (onderdeel van Euro Pool System) een vloot van 100 diesel-elektrische reefers ter beschikking heeft gesteld aan haar klanten. Daarom kunnen er ook klanten die alleen one-way verkeer hebben, gebruik maken van deze dienst. Speciaal reefer transport wordt georganiseerd door Visbeen in Nederland en Travelport in Spanje. De ambitie van Shuttlewise en haar partner CoolRail is om deze dienst snel naar een dagelijkse service uit te breiden.

Shuttlewise

Intermodal operator Shuttlewise, opgericht in 2008 met hoofdkantoor in Rotterdam rijdt momenteel 2.000 treinen per jaar. De hoofdlijnen gaan tussen Mortara (IT) en Rotterdam, Gent en Krefeld. Er is ook een dienst tussen Rotterdam, Antwerpen en Dourges (FR).

Rail Scout

Een totaal overzicht van alle reguliere intermodale spoordiensten van en naar de Benelux is terug te vinden in Rail Scout.

Shuttlewise