Stel uw vraag
Geplaatst op 15-02-2005

Transpetrol en rail4chem starten gezamenlijk een treindienst

rail4chem, dat de afgelopen twee jaar heeft geïnvesteerd in het opzetten van de dienst zal zich primair bezig houden met tractie, operating en handling services op dit traject. Transpetrol is verantwoordelijk voor het vermarkten van de individuele wagons, container slots en het klantencontact. Door het combineren van beide kerncompetenties willen de exploitanten uitgekiende services bieden voor bestaande en nieuwe railgoederen klanten.

Het doel is om een treinconcept te ontwikkelen waarin zowel conventionele lading (wagenladingverkeer) en container transportservices in een optimale combinatie worden aangeboden. Het wagonlading netwerk heeft zich op de genoemde as reeds succesvol bewezen en zal nu verder worden uitgebreid met container transportdiensten. Op dit moment rijdt er 3 keer per week een trein op de genoemde bestemmingen.

“Met de joint venture gaan we door met onze systematische focus op top kwaliteit raildiensten, “aldus Matthias Raith, Manager rail4chem. “Dit is de basis voor railexpediteurs als Transpetrol om hun slots en reguliere treinservices succesvol te kunnen vermarkten”. Gert Sieksmeyer van Transpetrol merkt op dat de ontwikkeling van de treindienst bevestigd dat er ook veel vraag is naar dergelijke betrouwbare rail services. “Dankzij onze know-how over het management van het wagenladingverkeer kunnen we vervoersconcepten ontwikkelen voor dit traject die een betrouwbaar en concurrerend alternatief bieden”.

Meer informatie: www.transpetrol.de, www.rail4chem.com