Stel uw vraag
Geplaatst op 27-01-2022

Trucks vervoeren per spoor? Ja dat kan!

BAS World is een handelsplatform dat gespecialiseerd is in de in- en verkoop van vrachtwagens. Het bedrijf is constant op zoek naar nieuwe manieren om hun vrachtwagens zo efficiënt mogelijk te vervoeren. Recentelijk is gekeken naar de mogelijkheden van multimodaal transport. In samenwerking met VegaTrans is een eerste test uitgevoerd waarbij twee vrachtwagens van Veghel naar Italië zijn vervoerd per spoor. Deze vrachtwagens werden in Rheine op de trein geladen met behulp van een Vega Platform. Drie dagen later kwamen de vrachtwagens aan in Suzarra, Italië.

‘Dit is een mooi resultaat voor een eerste test en laat de potentie zien van alternatieve vervoersmogelijkheden voor vrachtwagens, waardoor we als BAS World in de nabije toekomst verder willen kijken naar de mogelijkheden om vrachtwagens per trein te vervoeren. ’ – Aldus Ronald Masselink, Logistiek Manager bij BAS World

Duurzaamheid
Vegatrans laat zien dat het spoorgoederenvervoer 70% minder CO2 per ton/km uitstoot geeft dan het wegvervoer. Een vrachtwagen stoot gemiddeld 1 ton CO2 uit per 1000 km. Als een Vega platform 250 dagen per jaar wordt gebruikt om twee vrachtwagens te vervoeren, bespaart één Vega platform 200 ton CO2-uitstoot per jaar.