Stel uw vraag
Geplaatst op 20-03-2018

TX Logistik start nieuwe spoordienst tussen Köln en Curtici

Auto industrie

Eén trein kan tot 36 intermodale laadeenheden vervoeren. De trein zal voornamelijk megatrailers naar Roemenië vervoeren met onder meer onderdelen voor de auto-industrie. Vice versa zullen naar Duitsland armaturen, meubels en toebehoren, evenals andere consumptiegoederen worden vervoerd. Grote klanten die gebruikmaken van de open-trein-verbinding zijn de Italiaanse logistiek dienstverlener Arcese en de Roemeense expediteur Dunca Expediţii.

Turkije

De route loopt vanaf de CTS Container Terminal in Niehl / Keulen, via Würzburg, Passau, Oostenrijk en Hongarije naar de Trade Trans Terminal in Curtici, op slechts enkele kilometers van de Hongaarse grens. TX Logistik is als operator van de trein verantwoordelijk voor het gehele spoortraject.

Dit is de eerste route van de spooroperator tussen Duitsland en Roemenië. Sinds vorig jaar heeft TX Logistik drie retourvluchten per week uitgevoerd op de route Herne-Boedapest. Berit Börke ziet aanzienlijke toekomstige groeimogelijkheden voor de west-oost route: "Met de route Keulen-Curcini denken we ook aan de Turkse markt".

Rail Scout

Een overzicht van de intermodale spoordiensten van en naar Roemenië, is terug te vinden in de webapplicatie Rail Scout, een product van het voorlichtingsbureau Rail Cargo. 

TX Logistik