Stel uw vraag
Geplaatst op 09-11-2021

Vacature communicatie- en marketingadviseur

Op 20 september namen we afscheid van Pieter-Dirk Roeleveld.
Na 10 jaar kiest hij ervoor om 100% voor zijn wijnhandel Artisan
Wines te gaan. Voorzitter Carel Robbeson dankte hem voor zijn
jarenlange inzet voor Rail Cargo. We zullen zijn enthousiasme en
kennis van het spoorgoederenvervoer enorm missen. Zijn vertrek
betekent dat we een vacature hebben voor communicatie-
marketingmedewerker (16-24 uur p.w.)

Making the Connection! Als voorlichtings-, promotie- én netwerkorganisatie streeft Rail Cargo information Netherlands dagelijks de juiste verbindingen na binnen de spoorgoederensector. Een sector waar passie voor spoorgoederenvervoer, ondernemerschap, veilig en duurzaam transport elke dag centraal staan.

De stichting Rail Cargo information Netherlands (kort gezegd Rail Cargo) is in 2003 opgericht op initiatief van marktpartijen in de spoorgoederensector en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.
Rail Cargo heeft een spilfunctie in de sector waar informatie, vraag- en aanbodzijde worden verzameld en beschikbaar worden gemaakt voor potentiële gebruikers van het spoor, zoals verladers, vervoerders en expediteurs. Met bijna 100 deelnemers -spoorgoederenvervoerders, intermodale rail operators, havens, terminals, logistiek dienstverleners, infrabeheerders en toeleveranciers- is de sector goed vertegenwoordigd.

Rail Cargo geeft voorlichting en zorgt voor promotie van het spoorgoederenvervoer. Daarnaast versterkt zij het imago van de sector bij bedrijven en de samenleving door verschillende evenementen te organiseren, films te maken, lezingen/ gastcolleges te geven en zichtbaarheid te creëren via social media. Rail Cargo bestaat uit een team van 2 professionals. Wij zijn op zoek naar een ondernemende, zelfstandige, resultaatgerichte communicatie- en marketingadviseur.

Wat ga je doen?
Rail Cargo werkt samen met diverse stakeholders aan de ambitie van de spoorgoederensector om het aandeel van spoor binnen de logistiek met 50% te verhogen in 2030. Tot een sector die excelleert in duurzaamheid en veiligheid, rekening houdend met de omgeving. Samenwerking met diverse strategische partners is daarom een essentieel onderdeel van je werk. In het Europees Year of Rail in 2021 heeft onze sector een ‘PR boost’ gekregen en zijn we binnen de sector de Campagne Rail Freight, the future is ours gestart. Onze sector vraagt continue om communicatie, PR en marketinggerichte activiteiten in samenwerking met onze deelnemers.
Je bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en implementatie van ons communicatie- en marketingbeleid.
Door het inzetten van alle vormen van (marketing)communicatie:
- maak je ons werk naar buiten toe zichtbaar
- werk je mee aan onze missie en ambitie
- vertegenwoordig je onze sector op evenementen
- zet je onze sector nationaal en internationaal nog beter op de kaart
- creëer je draagvlak bij onze stakeholders.

Wat vragen wij?
• Minimaal HBO werk-/denkniveau met specifieke kennis van communicatie en marketing
• 3-5 jaar relevante werkervaring
• Vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een ondernemende en resultaatgerichte allround professional die zich thuis voelt in het (logistieke) bedrijfsleven. Iemand die ontwikkelingen binnen de sector in de gaten houdt en dit weet om te zetten in acties. Die gericht is op samenwerking en dialoog, prikkelend kan adviseren, en met verfrissende ideeën komt. Je kunt een goed onderbouwd en pragmatisch advies voorleggen over de keuzes, de risico’s en de (on)mogelijkheden van het inzetten van media in communicatiecampagnes. Bovendien vertaal je dit naar eigen marketing- en communicatieactiviteiten. Je bent sterk in tactisch denken en handelen, en combineert dit graag met uitvoerende werkzaamheden.
Tijdens de pandemie hebben wij ervoor gekozen om ‘officeless’ te gaan werken. Als stichting zoeken we onze deelnemers, stakeholders en klanten liever zoveel mogelijk op. Om die reden is het nodig dat je over eigen vervoer beschikt.

Wat bieden wij?
Rail Cargo biedt zijn medewerkers een flexibele werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De vacature wordt op interimbasis ingevuld. Vergoeding is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.

Reageren?
Heb je interesse om bij ons te komen werken? Reageer dan snel! Je kunt je reactie voor 1 december 2021 richten tot Caroline Koiter (Directeur), koiter@railcargo.nl of 06-22463770.
We streven ernaar de vacature op 1 januari 2022 vervuld te hebben.