Stel uw vraag
Geplaatst op 22-01-2018

Verdubbeling frequentie spoordienst Antwerpen - Metz

Lotharingen en Elzas

Sinds midden januari biedt de Nederlandse/ Franse onderneming een tweede wekelijkse containershuttle aan. Deze verhoogde service biedt verschepers een perfecte verbinding voor hun import- en exportlading in de regio Lotharingen en Elzas op de deepseaverbindingen in de Antwerpse haven. De shuttle vertrekt op maandag en woensdag vanuit Antwerpen-Mainhub en komt de volgende dag aan bij Multi Modal Shuttle, de exploitant van de terminal in Metz.

Benjamin Hotter, general manager van MMR: “Wanneer de marktvraag blijft stijgen, zullen wij de frequentie verhogen naar drie keer per week.”

MMR maakt voor deze spoordienst gebruik van Logistics Intermodal Services (LIS), een onafhankelijke aanbieder van trein- en binnenvaartproducten. Zo zorgt LIS er onder meer voor dat Antwerpen-Mainhub rechtstreeks is aangesloten op de onlangs opgestarte LoRo-shuttle van B-Logistics, waardoor de containers van het Deurganckdok dezelfde dag nog kunnen aangekoppeld worden.

Rail Scout

Voor een volledig overzicht van alle reguliere intermodale spoordiensten van en naar de Benelux verwijzen wij u naar Rail Scout.

Port of Antwerp