Stel uw vraag
Geplaatst op 25-04-2018

Verduurzaming in de spoorsector wordt gemeengoed

Duurzaamheidsprijs

De Meteoor werkte in de afgelopen jaren mee aan meerdere duurzame projecten. Een van deze projecten was Honey Highway, een project dat Meteoor samen met de aannemer Swietelsky realiseerde. Dit project heeft de duurzaamheidsprijs 2017 gewonnen bij ProRail.  De bedrijven pasten duurzame materialen toe op het spoortraject Doetinchem – Winterswijk – Zutphen. Ook werd er beplanting aangebracht ter bevordering van de bijenpopulatie in de omgeving.

Honey Highway

Honey Highway is een initiatief waarbij de bermen van spoor, wegen en waterdijken ingezaaid worden met verschillende soorten bloemenzaden. “Wij hebben aan dat project 13.000 duurzame liggers geleverd, over een lengte van zes kilometer spoor”, vertelt Schrader.

Duurzaam vervoer

Naast een duurzame productie van de materialen zet De Meteoor ook in op duurzame vervoerswijzen. “Het is ook mogelijk om een slag te maken in het vervoer van de fabriek naar een project. Wij kiezen bijvoorbeeld voor duurzame transportvormen zoals het water en het spoor. Wij willen als producent vooroplopen bij de verduurzaming van het spoor.”

Dit artikel betreft een samenvatting. Het volledige artikel treft u aan op de website van SpoorPro.

 

SpoorPro