Stel uw vraag
Geplaatst op 27-10-2020

Zeeman Textiel start met intermodaal transport naar Spanje

De pilot in 2019 in samenwerking met intermodale operator Shuttlewise en Terminal Operator CTT Pernis is goed verlopen. Bestemming Barcelona was in deze fase het speerpunt. Zeeman maakte daarbij gebruik van 45-foot-containers om een maximaal aantal rolcontainers naar Barcelona te vervoeren met producten voor de winkels.

Zeeman groeit doordat steeds meer mensen Zeeman ontdekken en doordat het concern vooral in Frankrijk en Spanje veel nieuwe winkels opent. Zeeman is in Spanje actief sinds 2015 met winkels in en om Barcelona, maar anno 2020 ook in de regio’s rondom Valencia, Zaragoza en Madrid. In heel Spanje heeft Zeeman nu ruim 70 winkels en in Europa bijna 1300.

Herjon Conen, manager Transport: “Door de toenemende volumes moeten we ook kijken naar alternatieven die minder druk leggen op onze footprint. Intermodaal is bij uitstek geschikt voor een lang traject als Barcelona. Per container zal onze CO2 footprint afnemen. De verwachte vermindering is zo’n 150.000 kg per container per jaar, zonder dat we meerkosten in de supply chain krijgen.”

Een totaal overzicht van alle reguliere intermodale treinverbindingen is te vinden in de webapplicatie Rail Scout, een product van het voorlichtingsbureau Rail Cargo.