Alpha Trains

Alpha Trains is een toonaangevende Europese leasemaatschappij van rollend materieel binnen de spoorsector. Zowel publieke als private spoorondernemingen uit verschillende landen binnen Europa maken gebruik van de diensten van Alpha Trains.

Naast de hoofdvestiging in Luxemburg heeft Alpha Trains vestigingen in Antwerpen, Köln, Londen en Madrid, van waaruit een vloot van circa 400 locomotieven en 240 passagierstreinen wordt aangestuurd. Alpha Trains heeft circa 70 werknemers in dienst, varierend in nationaliteit, expertise en ervaring.

Alpha Trains werd in 1999 opgericht als onderdeel van de Angel Trains Group, voorheen beter bekend als Angel Trains International. In 2001 werd in Antwerpen een leasemaatschappij gevestigd speciaal voor locomotieven. Vanuit deze vestiging wordt de gehele Europese markt bediend. Een jaar later kwam daar de centrale Europese divisie bij voor passagierstreinen. Deze divisie heeft haar onderkomen in Keulen. Sinds 2008 is Angel Trains een particulier bedrijf, eigendom van een investeringsconsortium.

In januari 2010 kreeg Alpha Trains haar huidige naam. Dankzij een mix van financiële en operationele expertise alsook de kennis van lokale culturele en juridische aspecten is het bedrijf in staat klantgerichte oplossingen aan te bieden.

Binnen Nederland biedt Alpha Trains zowel elektrische- als diesellocomotieven aan die uitgerust zijn met het ETCS-systeem. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in op maat gemaakte lease-constructies, servicecontracten en verzekeringen.


Adresgegevens

Alpha Trains

Jan van Gentstraat 7

B-2000 Antwerpen

T: 0032 (0)3 470 27 00

F: 0031 (0)3 470 27 09