Inter Ferry Boats N.V.

Inter Ferry Boats NV is een dochteronderneming van de Belgische spoorwegen NMBS. IFB levert geïntegreerde logistieke diensten. IFB levert zijn klanten oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van spoorvervoer, binnenvaart en wegvervoer.

Het hoofdkantoor van IFB is gevestigd in Berchem bij Antwerpen. IFB bestaat uit IFB Logistics en IFB Terminals.

Core-business van IFB Logistics is intermodaal spoorvervoer, zowel nationaal als international. Dit doen zij met eigen diensten en in samenwerking met anderen. Ook is IFB actief in het conventionele vervoer van algemene lading, chemie. Hierbij maken ze gebruik van eigen en gehuurde wagons. IFB verzorgt twee keer per week een directe dienst op Polen voor zowel conventionele als intermodale lading. Voorts verzorgt IFB vervoer per binnenvaart voor general cargo, bulk en containers. Ook kan IFB gebruikt worden voor on-site logistics.

IFB Terminals opereert momenteel zes terminals in België. Zij bieden ook voor- en natransport over de weg naar de terminals en op de plaats van bestemming. De zes terminals bestaan uit de Main HUb in Antwerpen, Zomerweg Terminal in Antwerpen, Cirkeldijk Terminal in Antwerpen, Schijnpoort Terminal in Antwerpen, Dry Port Muizen in Mechelen en Renory Terminal in Luik. IFB is ontstaan uit een fusie in 1998 tussen Ferry Boats, Interferry en de spoordivisie van Edmond Depaire BV. 


Adresgegevens

Inter Ferry Boats N.V.

Houtdok 25a

B-2030 Antwerpen (België)

T: +32 (0)3 270 27 00

F: +32 (0)3 236 37 64