Lineas

De voorbije jaren heeft B Logistics een enorme transformatie gerealiseerd. Van een verlieslatende afdeling van de Belgische spooroperator is het vandaag één van de grootste privé vrachtspooroperatoren in Europa geworden. Inmiddels heeft B Logistics ook een nieuwe naam gekregen: LINEAS.

De onderneming ontwikkelt innovatieve en duurzame transportoplossingen voor ondernemingen en industriële groepen in heel Europa. LINEAS zet in op het realiseren van rendabele groei. Het is de ambitie van LINEAS om de modal shift naar het spoor te versnellen om zo een verschil te maken op vlak van leefmilieu en mobiliteit. Om dit te bewerkstelligen ontwikkelt de onderneming premium spoorproducten met een onderscheidende dienstverlening en uitstekende performance (Green Xpress Network). 

Met het Green Xpress Network, biedt LINEAS snelle, betrouwbare en rechtstreekse spoorverbindingen tussen economische hubs in Europa. Door langere afstanden te rijden en intermodale met conventionele volumes te bundelen, gebruikt LINEAS ten volle de kracht van het spoor. Bovendien combineert het bedrijf de flexibiliteit van het traditionele unit wagon transport met de snelheid van volledige treinen, om zo een ongeëvenaarde kwaliteit te kunnen bieden.

De groep, met hoofdkantoor in Brussel, biedt werk aan 1900 mensen en beschikt over een vloot van 200 locomotieven en 7000 wagons. LINEAS beschikt over een eigen spooronderneming in Frankrijk (OSR France) en zet activiteiten op in de omringende landen. Arno Van Deursen staat in voor de ontwikkeling van LINEAS in Nederland.


Adresgegevens

Lineas

Koning Albert II-Laan 37

B-1030 Brussel (België)

T: +32 2 432 90 00