Optimodal

Optimodal Nederland B.V. is een intermodale rail operator die zich concentreert op het achterlandtransport van containers en andere intermodale laadeenheden.

Het bedrijf is in 1992 opgericht met een vestiging in Rotterdam. Sinds januari 2009 heeft Optimodal ook een vestiging in Neuss (Duitsland). Op dit moment is 75,7% van de aandelen in handen van het Duitse Kombiverkehr. De overige 24,3% van de aandelen is in handen van DB Schenker Rail Nederland N.V., het voormalige Railion en NS Cargo.

Optimodal heeft als doel het aanbod van diensten en producten in multimodaal transport constant uit te breiden, waarbij gekeken wordt naar meerdere modaliteiten. Daarmee stelt Optimodal haar klanten in staat te profiteren van de economische en milieuvriendelijke voordelen, zowel in maritiem als continentaal vrachtvervoer. Om een zo groot mogelijke flexibiliteit te kunnen verzekeren aan haar klanten, werkt Optimodal samen met toonaangevende en gevestigde binnenlandse terminals. In aanvulling op de gangbare combinatie weg/spoor maakt Optimodal ook gebruik van binnenvaart.

Door de focus op intermodaal vervoer levert Optimodal een belangrijke bijdrage aan de reductie van het aantal vrachtwagenkilometers over de weg, te meer wanneer het gaat om middellange afstanden binnen Europa. Op deze wijze draagt Optimodal en haar partners graag een steentje bij aan een milieuvriendelijke manier van transport.


Adresgegevens

Optimodal

Oudelandseweg 33

3194 AR Rotterdam-Hoogvliet

T: 0031 (0)10 494 39 00

F: 0031 (0)10 495 05 10