SBS Security & Safety Products B.V.

SBS Security & Safety Products levert al weer ruim 8 jaar de Carloc range tracking en tracing producten van de Zwitserse firma Fela in de Benelux. Het Carloc systeem biedt een groot aantal mogelijkheden voor het volgen en bewaken van spoorwagons en intermodale tankcontainers. Sinds eind september 2012 biedt SBS de nieuwste uitvoering van de Carloc AT Rail en Carloc AT Cargo als explosion proof versie.

Gebruikers hebben een groot aantal mogelijkheden met betrekking tot de instelling van de Carloc AT Rail, Cargo en Atex. De instelling kan op elk moment 'over the air' naar wens van de klant gewijzigd worden. Zo kan men bepalen hoe vaak een unit een melding geeft, bij voorbeeld op basis van een bepaalde tijdsduur of afstand, aanvang rijden of stilstaan. Een drie dimensionale G-Sensor zorgt er voor dat iedere beweging gemeld wordt en waar nodig een live alarm bij te grote G krachten.

Men kan tot 10.000 geo-zones instellen waardoor live berichten verzonden worden van bijvoorbeeld aankomst en vertrek bij terminals, grensplaatsen of los/laadplaatsen en sensormetingen. Bij elke rapportering worden gereden kilometers vermeld. Speciale software is niet nodig, alle informatie is direct beschikbaar op het overzichtelijke portal inclusief een uitgebreide mogelijkheid tot het maken van rapporten. Via internet kan waar ook ter wereld de informatie bekeken worden. De informatie blijft tenminste 12 maanden beschikbaar op het Carloc portal. U bepaalt als klant wie en op welk niveau toegang heeft tot de informatie. Posities worden duidelijk weergegeven middels de wereldwijde kaarten van Google maps.

Speciaal voor het transport van gevaarlijke goederen heeft Fela uit deze units de Carloc AT Atex ontwikkeld, die vooral ook uitstekend geschikt is voor onbegeleid vervoer en heeft de toelating volgens ATEX voorschrift 94/9/EU, categorie II 2G Ex ib IIB T4. Dankzij de verkregen gevarenzone 1 kan een spoorwagon of tankcontainer bij praktisch elk chemiebedrijf de terreinen zonder restricties binnen komen.

Daarnaast ontwikkelt en levert SBS een zeer uitgebreid pakket aan producten en diensten voor de transport en logistieke sector zoals beveiligings- en verzegelingsproducten, fleet management-, bandenspanning-, temperatuurbewakingssystemen en mechanische sloten voor trailers, containers en swapbodies.


Adresgegevens

SBS Security & Safety Products B.V.

Hoogeveenenweg 23-27

2913 LV Nieuwerkerk a/d IJssel

T: +31 (0)88 1306785