Shunter B.V.

Sinds haar oprichting in 2003 is Shunter uitgegroeid tot een toonaangevende full service organisatie op het gebied van instandhouding van spoorwegmaterieel voor goederenvervoer. Shunter is marktleider in het integraal onderhoud aan diesel en elektrische locomotieven en goederenwagons op verschillende locaties in Nederland. Daarnaast voert Shunter revisies, inspecties en niet destructief onderzoek uit. Ook geeft Shunter advies voor asset- en onderhoudsmanagement voor locomotieven en wagons.

Jaarlijks worden rond de twee duizend wagons en locomotieven in de werkplaatsen hersteld, gereviseerd of onderhouden. Hiervoor bestaat een haal en breng service voor materieel en heeft Shunter ca. 30 rangeerlocomotieven in bezit die voor kortere of langere tijd gehuurd kunnen worden. 

Meerdere werkplaatsen van Shunter zijn volledig geëquipeerd om herstellingen en revisies aan locomotieven en goederenwagons vlot uit te voeren. Deze werkplaatsen zijn o.a. VPI en ECM Functie 4 gecertificeerd en voorzien van een spuitcabine, bovenloopkranen en inrichting voor het meten van de aslast. De laswerkzaamheden worden volgens EN15085 uitgevoerd.

Shunter voert ook preventief onderhoud en herstel uit op locatie. Met de volledig uitgeruste servicewagens en mobiele werkplaats kan Shunter in Nederland, België en Nordrhein-Westfalen ter plekke reparaties uitvoeren, inclusief het wisselen van wielassen en pneumatische remcomponenten. De mobiele unit is geëquipeerd om ter plekke volledige rembeproevingen uit te voeren middels de vereiste gekalibreerde beproevingstoestellen. Daarnaast heeft Shunter een deskundig team voor het opnemen van beschadigde locomotieven en wagons en kan het onderhoudsbedrijf de ARR gegevens van een voorval uitlezen, analyseren en indien gewenst middels een verslag rapporteren.

Voor ruim 120 locomotieven, verspreid over verschillende klanten, voert Shunter het onderhoudsmanagement uit en heeft Shunter al voor meerdere klanten onderhoudsconcepten mogen ontwerpen. Daarbij wordt rekening gehouden met de gewenste beschikbaarheid en noodzakelijke betrouwbaarheid en veiligheid. Deze processen zijn o.a. ISO9001:2015 en ECM gecertificeerd.

Twijfelt u nog over lease, koop of huur van uw rollend materieel? Met de kennis en ervaring en rekening houdend met uw technische, logistieke en financiële criteria adviseert Shunter u graag over de beste parksamenstelling.

Shunter voorziet in al uw behoeften wanneer het draait om uw rollend materieel.


Adresgegevens

Shunter B.V.

Albert Plesmanweg 87

3088 GC Rotterdam

T: +31 (0)10 4928900