Trimodal Europe B.V.

Trimodal Europe B.V. is een (rail)expediteur met gespecialiseerde diensten voor drie modaliteiten (water, spoor en weg).

Trimodal Europe B.V. is opgericht in 1995 door een groep van Nederlandse kledingsorteerbedrijven met als doel centrale inkoop bij de spoorwegen. Door de neutrale spoorspecialisatie kwamen er al snel nieuwe klanten bij zodat Trimodal Europe B.V. op dit moment ook het vervoer van gassen, vloeistoffen en droge bulk producten (poeders en granulaten) verzorgt. Het zusterbedrijf Trimodal Europe GmbH specialiseert zich in het vervoer van agrarische producten en projectladingen per spoor.

De naam 'Trimodal' is niet willekeurig gekozen; de drie modaliteiten (water, spoor en weg) worden door Trimodal Europe BV optimaal gebruikt. Conventionele ladingen worden bijvoorbeeld deels per kustvaart en deels per spoor vervoerd voor klanten in Duitsland en Frankrijk. Naast short-sea verbindingen houdt Trimodal Europe B.V. zich sinds 2000 ook bezig met de deep-sea verbindingen tussen Europa en Amerika, dit in samenwerking met een Amerikaanse partner. Recent is Trimodal Europe NVOCC BV opgericht. NVOCC (Non Vessel Operating Common Carrier) is een rederij zonder eigen boten en is specialist op het gebied van overzeese expeditie en droge bulk.

Trimodal Europe B.V. voert tevens het secretariaat voor de Nederlandse Vereniging Particuliere Goederenwagens (NVPG). Namens de NVPG is Trimodal lid van de Europese organisatie van particuliere wagoneigenaren, de UIP.
Managing director van Trimodal Europe is Don van Riel.
 


Adresgegevens

Trimodal Europe B.V.

Hoefsmidstraat 41

3194 AA Rotterdam Hoogvliet-Rotterdam

T: +31 (0)10 231 02 31

F: +31 (0)10 231 02 39