Stel uw vraag

Rail Cargo Academy

De Rail Cargo Academy is dé opleider voor studenten en professionals binnen de logistiek die hun kennis over spoorgoederenvervoer willen vergroten. De Rail Cargo Academy biedt colleges en masterclasses aan die aansluiten bij het niveau, de kennis en ervaring van de doelgroep. De opgedane kennis geeft heldere inzichten over de railsector en de plaats binnen de logistiek waardoor studenten nog beter invulling kunnen geven aan opdrachten en onderzoeken, en voor professionals geldt dat zij meer gericht afwegingen kunnen maken bij strategische doelstellingen voor hun organisatie.

Ons aanbod

Wil je werken aan je kennis over spoorgoederenvervoer? Bekijk het aanbod colleges en masterclasses via deze link. U wordt dan doorverwezen naar www.interrojo.nl, die voor ons de colleges verzorgt. Deze colleges worden online aangeboden, maar kunnen desgewenst ook op locatie worden gegeven. De colleges en masterclasses kunnen in het Nederlands, Engels en Duits worden verzorgd.

De uitvoering
De colleges en masterclasses worden verzorgd door Frans de Jong en Hendrik Rodemann.

Frans de Jong: heeft 45 jaar ervaring op zowel operationeel, logistiek als commercieel gebied binnen het spoorgoederenvervoer en de keten daar omheen. Is bevoegd HBO docent op het gebied van logistiek en kerndocent voor fysieke distributie, met de nadruk op spoorvervoer.

Hendrik Rodemann: Is als student afgestudeerd bij Frans de Jong. Heeft twee Bachelors titels logistiek (NHTV, Breda) en een Master titel in de supply-chain (Cranfield University, UK). (alle drie cum-laude). Heeft 7 jaar gewerkt bij Schnellecke logistics in Wolfsburg en Shanghai en was verantwoordelijk voor business development en is nu werkzaam bij Maersk logistics in Hamburg binnen de groep supply-chain development.

Beide zijn auteurs van de boeken “Vitality of Intermodal Transport” en “Porteconomy in a Nutshell”.

Relaties vanuit het netwerk van Rail Cargo zullen worden uitgenodigd om praktijkervaring te delen tijdens de colleges en masterclasses.