transport per spoor

Transport per spoor

Steeds meer bestemmingen binnen Europa zijn via het railgoederenvervoer bereikbaar. Dit geldt zowel conventionele lading (bulk en stukgoed) als intermodaal (containers, wissellaadbakken en kraanbare trailers).

Transport bulklading

Bulklading, zoals granen, kolen en ijzererts, wordt doorgaans in bloktreinen/ full train loads vervoerd. In principe kan iedere bestemming binnen Europa worden bereikt. Wel moet er rekening worden gehouden met extra overslag naar landen met een andere spoorbreedte, zoals Spanje en Portugal, Rusland, Oekraïne en de Baltische staten.

Bent u op zoek naar een aanbieder? Maak dan gebruik van de Rail Scout Wizard.

Transport breakbulk

Voor breakbulk (stukgoed) en bulklading in kleinere volumes kan gebruik worden gemaakt van het wagenladingverkeer (unit cargo). Een belangrijk netwerk hierin vormt X-rail, een alliantie van zestal spoorgoederenvervoerders. De alliantie biedt op reguliere basis diensten aan van en naar de volgende landen: Benelux, Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Italië. Andere landen zijn op ad hoc basis mogelijk.

Bent u op zoek naar een aanbieder? Maak dan gebruik van de Rail Scout Wizard.

Transport intermodaal

Het merendeel van de intermodale shuttles hebben een bestemming in Duitsland of Italië. In opkomst zijn ook de Centraal- en Oost-Europese bestemmingen, Frankrijk en Spanje. Ook Scandinavië is bereikbaar via het spoor, maar dan voornamelijk vanuit Duisburg. Van recenter datum zijn de nieuwe diensten van en naar China via de Nieuwe Zijderoute.

Bent u op zoek naar een aanbieder? Maak dan gebruik van de Rail Scout Map of de Rail Scout Wizard.

Transport automotive