spoor frankrijk spanje

Transport Frankrijk - Spanje per spoor

Sinds begin 2016 is er een directe spoorverbinding vanuit Rotterdam naar het Franse Dourges met doorverbindingen naar andere bestemmingen binnen Frankrijk, zoals Lyon, Marseille, Perpignan, Toulouse, Bayonne en Bordeaux. De diensten worden aangeboden door operator Shuttlewise

Cool Rail Spain 

In he kader van Cool Rail Spain werden in 2017 diverse pilots uitgevoerd met rechtstreekse treinen van en naar Valencia. Dit betreft vooral het transport van verslading (groenten en fruit). De resultaten van de pilots zijn positief en naar verwachting zal op korte termijn een reguliere treinverbinding worden gerealiseerd.

Spoorbreedte

In verband met de verschillende spoorbreedte op het Iberische schiereiland wordt vooralsnog ook veel gebruik gemaakt van treinverbinding naar Perpignan en Bayonne. Vanuit zowel Antwerpen als Bettembourg (Luxemburg) worden diensten aangeboden naar Zuid-Frankrijk en Spanje. 

Aanbod directe spoordiensten Frankrijk - Spanje:

Voor een actueel overzicht van alle intermodale spoordiensten van en naar Frankrijk/ Spanje verwijzen wij u naar Rail Scout Map. Indien u op zoek bent naar door-to-door oplossingen of naar de mogelijkheden in het vervoer van (break)bulk per spoor naar Frankrijk/ Spanje dan kunt u gebruik maken van de Rail Scout Wizard.

Ga naar Rail Scout