transport italie

Transport Italië per spoor

Door de toenemende druk op rij- en rusttijden in het wegvervoer, het tekort aan vrachtwagenchauffeurs en de relatief dure en tijdrovende Alpenpassage kiezen steeds meer wegvervoerders voor intermodale transportoplossingen van en naar Italië. Bovendien leggen de Alpenlanden steeds meer restricties op ten aanzien van het transito-verkeer via de weg. Dit verklaart het grote aantal shuttles van en naar Italië. Inclusief de indirecte verbindingen zijn dat circa 15 treinen per dag...!!

Hubs in het noorden van Italië

Vrijwel alle directe intermodale verbindingen naar Italië hebben een bestemming in het noorden van het land, nabij Milaan of Verona. Vanaf daar worden indirecte verbindingen aangeboden naar meer zuidelijke bestemmingen, zoals: Pomezia en Frosinone (beide regio Rome), Nola en Marcianise (beide regio Napoli) en Bari. De belangrijkste hubs zijn Busto Arsizio, Melzo (beide regio Milaan) en Verona Quadrante.

Aanbod directe spoordiensten Italië:

Voor een actueel overzicht van alle intermodale spoordiensten van en naar Italië verwijzen wij u naar Rail Scout Map. Indien u op zoek bent naar door-to-door oplossingen of naar de mogelijkheden in het vervoer van (break)bulk per spoor naar Italië dan kunt u gebruik maken van de Rail Scout Wizard.

Ga naar Rail Scout