poznan trein

Transport per spoor Polen

Veel productie verschuift naar Oost-Europa, waaronder ook Polen. Als gevolg hiervan zijn er steeds meer transporten van en naar Polen. Een deel van deze transportstromen gaat nog via de weg, maar als gevolg van de congestie, chauffeurstekort en de toenemende vraag naar duurzame transportoplossingen is intermodaal vervoer naar Polen sterk in opkomst.

Tilburg – Rzepin

Recent nog werd een nieuwe spoordienst gestart tussen Tilburg en Rzepin. De dienst is een gezamenlijk project van de logistieke dienstverleners GVT Intermodal en H.Essers en bevat veel lading van Samsung SDS. Dankzij de gezamenlijke corridor over het spoor halen zij 80% van het vervoer tussen Brabant en Polen van de weg, met alle economische en maatschappelijke voordelen van dien.

Shorstea

Een aantal shuttles van en naar Polen heeft een rechtstreekse aansluiting op de shortsea-verbindingen naar het Verenigd Koninkrijk (UK) en het Iberisch Schiereiland (Portugal en Spanje). Voorbeeld hier van is de trein vanaf P&O Ferries in Rotterdam Europoort naar Poznan en v.v. Op deze trein wordt dus ook veel maritieme lading vervoerd.

New Silk Way

Van recente datum zijn de nieuwe spoordiensten van en naar China via de zogeheten Nieuwe Zijderoute (New Silk Way). Veel van deze treinen passeren via Wit-Rusland de grens met Polen. Een belangrijke hub in deze route vormt de terminal in Malaszewicze. Om die reden profileert Polen zich steeds meer als een belangrijke toegangspoort via het spoor tot Europa. 

Aanbod directe spoordiensten naar Polen:

Voor een actueel overzicht van alle intermodale spoordiensten van en naar Polen verwijzen wij u naar Rail Scout Map. Indien u op zoek bent naar door-to-door oplossingen of naar de mogelijkheden in het vervoer van (break)bulk per spoor naar Polen dan kunt u gebruik maken van de Rail Scout Wizard.

Ga naar Rail Scout