greenbridge turkije 2

Transport per spoor Turkije

De afstand tussen Nederland en Turkije via de weg is ruim 2.500 km. Een intermodale transportoplossing via het spoor is hier niet alleen duurzamer, maar in veel gevallen ook efficienter en betrouwbaarder. Intermodaal transport van en naar Turkije is mogelijk via drie verschillende routes:

1. Duisburg/ Köln - Triëste - Istanbul

Een veelgebruikte route is via Triëste, waarbij gebruik wordt gemaakt van de ferry tussen Triëste en Istanbul en/of Pendik. Het traject tussen Duisburg/ Köln en Triëste is via het spoor. Aanbieders zijn Samskip van Dieren en Move Intermodal.

2. Rotterdam - Wenen - Istanbul

De meest recente intermodale verbinding is vanaf Rotterdam indirect via Wenen naar Istanbul. Deze spoorverbinding gaat via het vasteland en wordt aangeboden door Hupac.

3. Genk - Curtici - Istanbul

De derde route is een combinatie van intermodaal vervoer en wegvervoer. Het intermodale traject is tussen Genk en Curtici (Roemenië), waarna het resterende deel via de weg plaatsvindt. Voordeel is de relatief korte transit tijd. Deze intermodale dienst wordt aangeboden door H. Essers.  

Aanbod directe spoordiensten naar Turkije:

Voor een actueel overzicht van alle intermodale spoordiensten van en naar Turkije verwijzen wij u naar Rail Scout Map. Indien u op zoek bent naar door-to-door oplossingen of naar de mogelijkheden in het vervoer van (break)bulk per spoor naar Turkije dan kunt u gebruik maken van de Rail Scout Wizard.

Ga naar Rail Scout